Magellan US Summit map crashes VP | Maps | Forums

Avatar
Please consider registering
guest
Advanced Search
Forum Scope


Match



Forum Options



Minimum search word length is 3 characters - maximum search word length is 84 characters
sp_TopicIcon
Magellan US Summit map crashes VP
March 10, 2011
2:57 pm
Avatar
phild31
Nashua, New Hampshire USA
Member
Members
Forum Posts: 1479
Member Since:
April 6, 2010
sp_UserOfflineSmall Offline
1741sp_Permalink sp_Print

My two cents worth;
I've got VP Version 2 on both laptops, Vista 32 bit & XP.
The Magellan maps work fine and the Maps4me maps all work fine.
I don't have any MOBAC maps to test.
I haven't tried loading caches through VP.

Here's a cache I loaded using GSAK

When in trouble or in doubt, run in circles, scream and shout

March 10, 2011
2:31 pm
Avatar
denisetdoris
Member
Members
Forum Posts: 400
Member Since:
March 17, 2010
sp_UserOfflineSmall Offline
1739sp_Permalink sp_Print

I had been but won't be using it anymore, with the new eX coming I know it isn't needed. I had used the strip html &add logs macro for my triton before but it's now sold.

I never noticed anything in the settings about the map skin, never had enough time - it would crash within minutes.

Denis Gionet, OGA Executive Member - Northern Ontario.

March 10, 2011
6:58 am
Avatar
David
Member
Members
Forum Posts: 646
Member Since:
March 20, 2010
sp_UserOfflineSmall Offline
1731sp_Permalink sp_Print

Denis,

Sorry, I forgot about your issues with VP and I know that you're not the only one having these issues, but I have forward them ALL to Richard at Magellan and we're all trying to figure it out. I wish I could figure out the problem, but VP works fine on all 4 of my computers. One run Win 7 64bit, one running Vista 32bit and two of them running XP SP3!!! :dry:

One question - you're not using the Triton Macro with GSAK are you? Just wondering, because it isn't needed. I'll load a couple of PQs on my 710 with GSAK, which I have done in the past and see how the descriptions come out.

Also, about the Green hue in VP 2.0 - you can turn off the Map Skin under preferences and that will go away...

David


 

 

 

March 10, 2011
3:08 am
Avatar
denisetdoris
Member
Members
Forum Posts: 400
Member Since:
March 17, 2010
sp_UserOfflineSmall Offline
1727sp_Permalink sp_Print

The "known issue", David, is it the "computer shuts down" issue with the latest version of VP ? I did try this version recently, and my laptop would crash everytime I'd mess around zooming a MOBAC Google Hybrid map. Reinstalled 1.73, and it never crashed since.

Besides, I don't like how the latest versions have that Green hue to the map screen when you zoom in with it. I don't know if that's a Mapsend Topo issue or a VP issue, but I never saw that color of map with 1.73. And 1.73 seemed to work well with the GC, did the Publish Geocaches to GC.com thing, all seemed well.

Anxious to see what happens when I connect my eX610CA unit to VP, the computer won't know what to do, it'll think that IT'S the add-on, and the eX is the computer ! Both our computers have XP SP3, and I really don't want to upgrade them, as they work so well.

Denis Gionet, OGA Executive Member - Northern Ontario.

February 23, 2011
1:57 am
Avatar
David
Member
Members
Forum Posts: 646
Member Since:
March 20, 2010
sp_UserOfflineSmall Offline
1554sp_Permalink sp_Print

Ok, I spoke to the guys at Magellan today and this is a known issue and should be addressed in the next release of VP...


 

 

 

February 22, 2011
10:19 am
Avatar
Sockeye
Member
Members
Forum Posts: 170
Member Since:
July 18, 2010
sp_UserOfflineSmall Offline
1539sp_Permalink sp_Print

Hi,

I am running Win7 prof 64bit on a coreI7 920 with 12GB RAM

It also crashes on my Office laptop, also W7 64bit on a 4GB RAM system

BR
Sockeye

February 22, 2011
4:43 am
Avatar
David
Member
Members
Forum Posts: 646
Member Since:
March 20, 2010
sp_UserOfflineSmall Offline
1536sp_Permalink sp_Print

It works great in VP for me! What operating system are you running?

David


 

 

 

February 22, 2011
4:11 am
Avatar
phild31
Nashua, New Hampshire USA
Member
Members
Forum Posts: 1479
Member Since:
April 6, 2010
sp_UserOfflineSmall Offline
1534sp_Permalink sp_Print

I never tried the Summit map on VP, in fact I haven't turned VP on in over a month.
I'm waiting for the next update/version before I try it again, I don't want to upset David by ranting & raving about VP again. :blush:

And I don't want to upset myself either. :blink:

When in trouble or in doubt, run in circles, scream and shout

February 22, 2011
12:29 am
Avatar
Sockeye
Member
Members
Forum Posts: 170
Member Since:
July 18, 2010
sp_UserOfflineSmall Offline

Hi,

I never had any issues with VantagePoint. But I just cannot load the US Summit map of the USA, supplied with my eX610

I can select it, and see the overview of the underlying sub-maps. But as soon as I zoom into detail level, VP crashes...

Did anybody here get it to work with VP?

BR
Sockeye

Forum Timezone: America/New_York
Most Users Ever Online: 99
Currently Online:
Guest(s) 3
Currently Browsing this Page:
1 Guest(s)
Top Posters:
phild31: 1479
David: 646
denisetdoris: 400
pprass: 264
S!G: 251
ShortcutHicksy: 250
jmebd: 184
Sockeye: 170
Caotix: 143
Paganel: 116
Member Stats:
Guest Posters: 5
Members: 801
Moderators: 0
Admins: 3
Forum Stats:
Groups: 15
Forums: 47
Topics: 940
Posts: 7401
Newest Members:
melvinperdue3, Eric White, OSS-SAS
Administrators: jg_the_Prophet: 25, mike_the_Enforcer: 0, OSS-SAS: 1

Leave a Reply