Loading maps onto 310 | Maps | Forums

Avatar
Please consider registering
guest
Advanced Search
Forum Scope


Match



Forum Options



Minimum search word length is 3 characters - maximum search word length is 84 characters
sp_TopicIcon
Loading maps onto 310
December 31, 2011
2:53 am
Avatar
stumpjump
Member
Members
Forum Posts: 16
Member Since:
December 29, 2011
sp_UserOfflineSmall Offline
4793sp_Permalink sp_Print

Ok, I got it to work now - thanks all.

The "transfer maps" button was not available before - not sure why - maybe just the operator (me).

It did make a difference to tranfer via VP rather than just drag and drop direct into the GPS MAP folder using windows. May have been a corrupt couple files, but I used the same file which I downloaded earlier when I had the successful transfer via VP.

I've got more maps to do now so I'll play around a bit and report what I find out

EDIT:

So I loaded some more maps, both via VP and directly via winows - both methods are working now. Go figure
:S

December 31, 2011
12:17 am
Avatar
phild31
Nashua, New Hampshire USA
Member
Members
Forum Posts: 1479
Member Since:
April 6, 2010
sp_UserOfflineSmall Offline
4792sp_Permalink sp_Print

stumpjump wrote:

Can you advise on how to load from vantage point to the GPS? I added the map to vantage point, and I am able to transfer waypoints and tracks with the sync function but I can't see where / how to transfer maps.

With the GPSr connected, click on the map (red arrow on picture) to get the transfer maps screen.

When in trouble or in doubt, run in circles, scream and shout

December 30, 2011
10:28 pm
Avatar
Sockeye
Member
Members
Forum Posts: 170
Member Since:
July 18, 2010
sp_UserOfflineSmall Offline
4791sp_Permalink sp_Print

Do the maps display correctly in VantagePoint?

For me it sounds like a download error and currupt data.

It makes no difference if you transfer them via VP or directly with the Windows Explorer. (except with VP it takes 5x as long)

BR
Sockeye

December 30, 2011
7:40 pm
Avatar
denisetdoris
Member
Members
Forum Posts: 400
Member Since:
March 17, 2010
sp_UserOfflineSmall Offline
4790sp_Permalink sp_Print

There should be a "Transfer Maps" button next to the Sync buttons. If it's not there then I can't help. My 610 shows that button in VP. Maybe the 310 doesn't.

Denis Gionet, OGA Executive Member - Northern Ontario.

December 30, 2011
6:33 pm
Avatar
stumpjump
Member
Members
Forum Posts: 16
Member Since:
December 29, 2011
sp_UserOfflineSmall Offline
4788sp_Permalink sp_Print

Can you advise on how to load from vantage point to the GPS? I added the map to vantage point, and I am able to transfer waypoints and tracks with the sync function but I can't see where / how to transfer maps.

December 30, 2011
4:23 pm
Avatar
phild31
Nashua, New Hampshire USA
Member
Members
Forum Posts: 1479
Member Since:
April 6, 2010
sp_UserOfflineSmall Offline
4784sp_Permalink sp_Print

If you have copied them straight to the 310 it might be worth a try to put them on Vantage Point first and then transfer them to the 310 using Vantage Point.

When in trouble or in doubt, run in circles, scream and shout

December 30, 2011
8:03 am
Avatar
stumpjump
Member
Members
Forum Posts: 16
Member Since:
December 29, 2011
sp_UserOfflineSmall Offline

I just purchased an explorist 310, and downloaded a couple maps from MAgic maps. I copied them onto my 310, and they show up on the map list, but they are "greyed out" and not selectable. Only the world maps which are a type .mgi are selectable.

The maps I downloaded are:
092F06-GREAT_CENTRAL_LAKE-CV.imi
092F06-GREAT_CENTRAL_LAKE-TR.rmp

I downloaded the RMP TOOLS conversion coftware & tried a converted file also, which did the same thing.

Am I missing something?
Any help would be appreciated.

Forum Timezone: America/New_York
Most Users Ever Online: 99
Currently Online:
Guest(s) 3
Currently Browsing this Page:
1 Guest(s)
Top Posters:
phild31: 1479
David: 646
denisetdoris: 400
pprass: 264
S!G: 251
ShortcutHicksy: 250
jmebd: 184
Sockeye: 170
Caotix: 143
Paganel: 116
Member Stats:
Guest Posters: 5
Members: 801
Moderators: 0
Admins: 3
Forum Stats:
Groups: 15
Forums: 47
Topics: 940
Posts: 7401
Newest Members:
Eric White, OSS-SAS
Administrators: jg_the_Prophet: 25, mike_the_Enforcer: 0, OSS-SAS: 1

Leave a Reply