Waiting to connect - issue | Bug Reporting | Forums

Avatar
Please consider registering
guest
Advanced Search
Forum Scope


Match



Forum Options



Minimum search word length is 3 characters - maximum search word length is 84 characters
sp_TopicIcon
Waiting to connect - issue
August 16, 2011
8:48 pm
Avatar
sondre
Member
Members
Forum Posts: 74
Member Since:
December 7, 2010
sp_UserOfflineSmall Offline
4025sp_Permalink sp_Print

S!G:
Good, I appreciate that !
I really hope they can fix this thing as it may cause big problems on serious trips (as you experienced in the canoe).

I regret that I didn't save the destroyed Unit.xml file. Could be userful (?). If anybody get into this problem soon, I suggest they copy this file so that you can forward it to Magellan.

BR
Sondre

August 16, 2011
8:19 pm
Avatar
S!G
Member
Members
Forum Posts: 251
Member Since:
March 17, 2010
sp_UserOfflineSmall Offline
4024sp_Permalink sp_Print

I forwarded this to Eric, who directed this issue to the developement team. I also added the comment, that our suspect is the unit.xml.

Let's hope, they find something.

¡¿ʎɐqǝ ɟɟo pɹɐoqʎǝʞ sıɥʇ ʎnq ı pıp ʎɥʍ

August 13, 2011
11:19 pm
Avatar
sondre
Member
Members
Forum Posts: 74
Member Since:
December 7, 2010
sp_UserOfflineSmall Offline
3998sp_Permalink sp_Print

:S I hoped exmod was a possibility.
Without that.... 🙁 🙁 🙁

August 13, 2011
11:03 pm
Avatar
S!G
Member
Members
Forum Posts: 251
Member Since:
March 17, 2010
sp_UserOfflineSmall Offline
3997sp_Permalink sp_Print

even the exmod jumps in later. So there is no chance to do it in the field with total commander 🙁
But I've reported this to Eric 😛

¡¿ʎɐqǝ ɟɟo pɹɐoqʎǝʞ sıɥʇ ʎnq ı pıp ʎɥʍ

August 13, 2011
10:29 pm
Avatar
sondre
Member
Members
Forum Posts: 74
Member Since:
December 7, 2010
sp_UserOfflineSmall Offline
3996sp_Permalink sp_Print

To be honest, I'm glad someone else ran into this problem, because this is a real pain. Hopefully we can get Magellan to look into this seriously.

This bug makes the eXplorist "dangerous" to rely on on serious trips (which I do quite some of). This summer it happened to me twice on trips where it could have given me big problems.

At this point I don't know what causes this problem. I thought I knew, but I'm not able to reproduce the problem when I try.
What I know is that the device destroys the "Unit.xml" and "Unit.bkf" files in the APP directory. I have a copy of these in a separate directory on the unit. Copying these back into the APP directory fixes the problem. But you need a computer to do that... and I assume you don't bring that in you canoe 🙂 (I don't)

We need to get Magellan to look into and fix this problem !

BR
Sondre

August 13, 2011
10:15 pm
Avatar
S!G
Member
Members
Forum Posts: 251
Member Since:
March 17, 2010
sp_UserOfflineSmall Offline
3995sp_Permalink sp_Print

Thanks for the link.
My unit is up and running. Installing the current firmware did not help.
So I deleted everything and used a early backup uf the device. Software 3.63 is looking strange from today.
After 3.63 made the job, I updated again to 6.06.

¡¿ʎɐqǝ ɟɟo pɹɐoqʎǝʞ sıɥʇ ʎnq ı pıp ʎɥʍ

August 13, 2011
10:09 pm
Avatar
sondre
Member
Members
Forum Posts: 74
Member Since:
December 7, 2010
sp_UserOfflineSmall Offline
August 13, 2011
8:20 pm
Avatar
S!G
Member
Members
Forum Posts: 251
Member Since:
March 17, 2010
sp_UserOfflineSmall Offline

Today I ran into a issue, I can not reproduce or explain, how it appeared.
The only thing is, that after a few seconds after powering the device on, the device came up with the "wait to connect" screen. But, the only thing is, that there was no cable in the USB-port.
I could find the starting point of my canoe tour with much luck, cause I could not do anything with the eXplorist.
So my question is, if anybody else ran into this issue and what could cause this behavior.
Installing the 6.06 firmware on top did by now not solve this issue! Let's see what happens...

¡¿ʎɐqǝ ɟɟo pɹɐoqʎǝʞ sıɥʇ ʎnq ı pıp ʎɥʍ

Forum Timezone: America/New_York
Most Users Ever Online: 99
Currently Online:
Guest(s) 7
Currently Browsing this Page:
1 Guest(s)
Top Posters:
phild31: 1479
David: 646
denisetdoris: 400
pprass: 264
S!G: 251
ShortcutHicksy: 250
jmebd: 184
Sockeye: 170
Caotix: 143
Paganel: 116
Member Stats:
Guest Posters: 5
Members: 805
Moderators: 0
Admins: 3
Forum Stats:
Groups: 15
Forums: 42
Topics: 921
Posts: 7306
Newest Members:
savannahtindale, Wat, KHB3, ethanwetherspoon, EmilyAnges, cletachristie0, Robert Temple, OSS-SAS
Administrators: jg_the_Prophet: 29, mike_the_Enforcer: 0, OSS-SAS: 1

Leave a Reply