Odometer does not work in suspend mode | Page 2 | Bug Reporting | Forums

Avatar
Please consider registering
guest
Advanced Search
Forum Scope


Match



Forum Options



Minimum search word length is 3 characters - maximum search word length is 84 characters
sp_TopicIcon
Odometer does not work in suspend mode
May 8, 2012
3:26 am
Avatar
Boondeck
Member
Members
Forum Posts: 61
Member Since:
June 21, 2011
sp_UserOfflineSmall Offline
6025sp_Permalink sp_Print

fredmugs wrote:

I don't what the problem is with these things tracking distance but I have the same problem. I have tried every setting and every tracking mode I can think of and it consistently records about 90% of what it should. My first 710 crashed when I installed the latest firmware and they sent me a brand new unit and it is tracking exaclty like the last one.

I belong to a hiking club and the Garmin and Delorme units tracks exactly the same and in accordance with stated trail mileage. Mine is never close. Never.

For what these cost this is pathetic.

The Triton odometer was also inaccurate when it first came out. It was fixed with a firmware update and it is extremely accurate right now. I really believe the same thing could be done for these Explorist units.

One problem, I think, is that the x10 units are extremely popular with Geocachers and hikers are in in the minority. Quite frankly, for caching I don't think the odometer is that important and that particular problem does not seem to be on the top of the priority list.

Hopefully it will one day be as accurate as the Triton.

May 7, 2012
6:40 pm
Avatar
fredmugs
Member
Members
Forum Posts: 5
Member Since:
March 2, 2011
sp_UserOfflineSmall Offline
6015sp_Permalink sp_Print

I don't what the problem is with these things tracking distance but I have the same problem. I have tried every setting and every tracking mode I can think of and it consistently records about 90% of what it should. My first 710 crashed when I installed the latest firmware and they sent me a brand new unit and it is tracking exaclty like the last one.

I belong to a hiking club and the Garmin and Delorme units tracks exactly the same and in accordance with stated trail mileage. Mine is never close. Never.

For what these cost this is pathetic.

May 7, 2012
2:59 am
Avatar
Boondeck
Member
Members
Forum Posts: 61
Member Since:
June 21, 2011
sp_UserOfflineSmall Offline

I've complained a few times about the inaccuracy of the odometer. I just discovered that when the unit comes out of suspend, while the track is accurately recorded, the odometer does not advance. This would no doubt account for much of the inaccuracy that I have complained about.

On my next hike I'm going to set the unit so that it won't go into suspend and see what the results are. If I am correct in my observations this does seem to be to be a "bug".

Forum Timezone: America/New_York
Most Users Ever Online: 99
Currently Online:
Guest(s) 4
Currently Browsing this Page:
1 Guest(s)
Top Posters:
phild31: 1479
David: 646
denisetdoris: 400
pprass: 264
S!G: 251
ShortcutHicksy: 250
jmebd: 184
Sockeye: 170
Caotix: 143
Paganel: 116
Member Stats:
Guest Posters: 5
Members: 804
Moderators: 0
Admins: 3
Forum Stats:
Groups: 14
Forums: 41
Topics: 921
Posts: 7328
Newest Members:
KHB3, ethanwetherspoon, EmilyAnges, cletachristie0, Robert Temple, OSS-SAS
Administrators: jg_the_Prophet: 27, mike_the_Enforcer: 0, OSS-SAS: 1

Leave a Reply