Geocache List Error Help Need ASAP!!! | Page 2 | Bug Reporting | Forums

Avatar
Please consider registering
guest
Advanced Search
Forum Scope


Match



Forum Options



Minimum search word length is 3 characters - maximum search word length is 84 characters
sp_TopicIcon
Geocache List Error Help Need ASAP!!!
May 18, 2011
5:26 am
Avatar
David
Member
Members
Forum Posts: 646
Member Since:
March 20, 2010
sp_UserOfflineSmall Offline
2973sp_Permalink sp_Print

Graham,

I send you a Private Message with my Email address, if you could send me the .bin file I'll get it to Magallan tomorrow.

Thanks,
David


 

 

 

May 18, 2011
5:07 am
Avatar
ShortcutHicksy
Member
Members
Forum Posts: 250
Member Since:
March 19, 2011
sp_UserOfflineSmall Offline
2971sp_Permalink sp_Print

dwcarr1 wrote:

If you've been having the Error in the Geocaching what has led to this happening and can you cause it to repeat? And how are you fixing it?

Q - How many GPX files loaded to unit?
I have seen it after loading GPX file over existing file. I have not found a trigger to cause it.

Q - Loading with VP, GSAK or drag & drop?
GSAK version 7.7.4.21

Q - Using GPX version 1.0 or 1.0.1
I assume 1.0.1, PQs to GSAK to 710.

Q - Please add any other pertinent information...
Deleting only the UGDS.BIN has fixed it every time. It appears to cause a re-indexing of the database which is indicated at the bottom of the screen in black writing.

I have a saved copy of a UGDS.BIN file after I had the errors if that would help Magellan.

Also, what issues is deleting the .bin file helping to fix?

I have never delete the UGDS.BIN to fix other issues. The map spinning etc, I have always fixed by re-calibrating the compass although it's difficult and requires 4 or more goes via the calibration routine.

Thanks,
Graham

May 18, 2011
4:21 am
Avatar
David
Member
Members
Forum Posts: 646
Member Since:
March 20, 2010
sp_UserOfflineSmall Offline
2969sp_Permalink sp_Print

One more quick question - which version of GSAK are you using?

warfieldm wrote:

Q - How many GPX files loaded to unit? I've had this happen with only one GPX file on the 610 and I've experienced it with 6 on the 610.

Q - Loading with VP, GSAK or drag & drop? I've encountered it while loading with VP and GSAK. Although, only once with VP as I haven't been using it much. Not sure how many GPX files were loaded on the unit at that time.

Q - Using GPX version 1.0 or 1.0.1? GPX 1.0.1 from Geocaching.com but I don't know which format VP or GSAK use.

Q - Please add any other pertinent information...

The first couple of times I encountered this, I had thought I forgot to "eject" the usb device from Windows. However, I've had it happen twice while being absolutely certain about the proper "eject" procedure.

I've never had this issue happen when there were no existing GPX files on the 610 which is something I do frequently.

Once when it showed Error for each of the caches, I looked at the map and it showed all of the caches. Except, all of the caches were shifted approximately 2 miles west of their actual coords.

To recover from this, I've always had to delete the GPX file(s) from the 610.

I've had this situation occur when loading as few as 35 caches.

Windows 7 32-bit


 

 

 

May 18, 2011
12:32 am
Avatar
phild31
Nashua, New Hampshire USA
Member
Members
Forum Posts: 1479
Member Since:
April 6, 2010
sp_UserOfflineSmall Offline
2965sp_Permalink sp_Print

dwcarr1 wrote:

I just spoke to Eric at Magellan and they're feverishly working to resolved these issues and I need you input ASAP!!!

If you've been having the Error in the Geocaching what has led to this happening and can you cause it to repeat? And how are you fixing it?

Q - How many GPX files loaded to unit?
A - From one to 4567, I tried it with several different size PQs on VP, several sizes of GPX files from GSAK.

Q - Loading with VP, GSAK or drag & drop?
A - All 3 methods

Q - Using GPX version 1.0 or 1.0.1
A - version 1.0.1 - I have not tried version 1.0

Q - Please add any other pertinent information...
A - Does not seem to matter if GPX files are already loaded on the unit or there are no GPX files on the unit.
Using just Communicator I get no problems adding caches one at a time.

Also, what issues is deleting the .bin file helping to fix?

When I delete the UGDS.BIN file and the Magellan_Geocache_Extention.GPX file all the issues are fixed.
If I tap 'Cancel Route' or 'Go to Nearest Cache' after marking 'Found' the compass starts spinning, the smart compass stops working, the unit stops tracking movement and all my settings go to default. The only way to fix it is to delete the UGDS.BIN & Magellan_Geocache_Extention.GPX files.
The unit is totally useless until those files are deleted!

Not a happy time when 25 miles from a computer! 🙁

Thanks,
David

Also;

Sometimes (2 or 3 times now) it goes haywire for no apparent reason, while I'm walking along just looking at it tracking it just stops working.

I hope they figure it out soon, when does the warranty expire?

When in trouble or in doubt, run in circles, scream and shout

May 17, 2011
11:43 pm
Avatar
warfieldm
Member
Members
Forum Posts: 50
Member Since:
April 12, 2011
sp_UserOfflineSmall Offline
2963sp_Permalink sp_Print

Q - How many GPX files loaded to unit? I've had this happen with only one GPX file on the 610 and I've experienced it with 6 on the 610.

Q - Loading with VP, GSAK or drag & drop? I've encountered it while loading with VP and GSAK. Although, only once with VP as I haven't been using it much. Not sure how many GPX files were loaded on the unit at that time.

Q - Using GPX version 1.0 or 1.0.1? GPX 1.0.1 from Geocaching.com but I don't know which format VP or GSAK use.

Q - Please add any other pertinent information...

The first couple of times I encountered this, I had thought I forgot to "eject" the usb device from Windows. However, I've had it happen twice while being absolutely certain about the proper "eject" procedure.

I've never had this issue happen when there were no existing GPX files on the 610 which is something I do frequently.

Once when it showed Error for each of the caches, I looked at the map and it showed all of the caches. Except, all of the caches were shifted approximately 2 miles west of their actual coords.

To recover from this, I've always had to delete the GPX file(s) from the 610.

I've had this situation occur when loading as few as 35 caches.

Windows 7 32-bit

May 17, 2011
10:39 pm
Avatar
David
Member
Members
Forum Posts: 646
Member Since:
March 20, 2010
sp_UserOfflineSmall Offline

I just spoke to Eric at Magellan and they're feverishly working to resolved these issues and I need you input ASAP!!!

If you've been having the Error in the Geocaching what has led to this happening and can you cause it to repeat? And how are you fixing it?

Q - How many GPX files loaded to unit?

Q - Loading with VP, GSAK or drag & drop?

Q - Using GPX version 1.0 or 1.0.1

Q - Please add any other pertinent information...

Also, what issues is deleting the .bin file helping to fix?

Thanks,
David


 

 

 

Forum Timezone: America/New_York
Most Users Ever Online: 99
Currently Online:
Guest(s) 8
Currently Browsing this Page:
1 Guest(s)
Top Posters:
phild31: 1479
David: 646
denisetdoris: 400
pprass: 264
S!G: 251
ShortcutHicksy: 250
jmebd: 184
Sockeye: 170
Caotix: 143
Paganel: 116
Member Stats:
Guest Posters: 5
Members: 805
Moderators: 0
Admins: 3
Forum Stats:
Groups: 14
Forums: 41
Topics: 920
Posts: 7327
Newest Members:
bianca44d037, ethanwetherspoon, EmilyAnges, cletachristie0, Robert Temple, OSS-SAS
Administrators: jg_the_Prophet: 26, mike_the_Enforcer: 0, OSS-SAS: 1

Leave a Reply